banner festival 23

— dinsdag 16 augustus 2022, 08:45 | 0 reacties, praat mee

Hoogste baas Duitse omroepen RBB op staande voet ontslagen

Patricia Schlesinger - © Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0 / Sandro Halank

Patricia Schlesinger, de hoogste baas bij de Duitse omroep RBB (Rundfunk Berlin-Brandenburg), is maandagavond op staande voet ontslagen. Schlesinger had een week geleden haar vertrek al aangekondigd, nadat ze werd beschuldigd van zelfverrijking. Toch besloten maandag 22 van de 23 omroepraden dat ze met directe ingang moest vertrekken. Laatste wijziging: 16 augustus 2022, 10:46

Dat melden diverse media, waaronder Bild en De Telegraaf. Daarbij werd bekend dat een chef techniek bij de regionale omroep twee chauffeurs heeft en net zoveel verdient als de kanselier.

Eerder werd al bekend dat Schlesinger, die naast directeur bij RBB ook voorzitter is bij omroep ARD, publiek geld uitgaf als water. Haar limousine was uitgerust met een massagestoel en ze gaf diners bij haar thuis op kosten van de omroep. Daarnaast liet ze haar kantoor, volgens Bild, voor een half miljoen euro verbouwen. Ook gunde ze via een collega consultancy-opdrachten aan haar man.

De Duitse publieke omroepen liggen al langer onder vuur, omdat er een bestuurscultuur van zelfverrijking en vriendjespolitiek zou heersen. Ieder huishouden in Duitsland betaalt maandelijks verplicht 18,36 euro aan de publieke omroep, dat bestaat uit 21 tv-zenders en 73 radiozenders.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.