PersVeilig

— woensdag 22 januari 2020, 17:14 | 0 reacties, praat mee

Hoofdredactie Jinek maakt excuses voor uitzenden stem Ruinerwold-verdachte

© ANP / Marco de Swart

Talkshow Jinek had dinsdagavond tijdens de uitzending de stem van Josef B. niet mogen laten horen. Dat zegt Jinek-hoofdredacteur Ewart van der Horst tegen het Dagblad van het Noorden. In de uitzending van dinsdag werden stemopnames uitgezonden waarin B. – een van de verdachten in de geruchtmakende Ruinerworld-zaak – aan het woord was tijdens de eerste zitting van de rechtszaak tegen hem. Dat ondanks een expliciet verbod van de rechtbank in Assen om beeld- of stemopnames te maken. Laatste wijziging: 23 januari 2020, 09:56

Alle journalisten die aanwezig waren bij de zitting hebben voorafgaand richtlijnen van de rechtbank op papier gekregen omtrent het gebruik van opnamen van de verdachten. RTL Boulevard mocht met toestemming van de rechtbank wél beelden maken, die gedeeld zijn met een zogeheten mediapool van aangesloten pers. Op die videobeelden is ook B. te horen, al mocht die audio van de rechtbank niet worden uitgezonden.

Volgens Van der Horst was de redactie van Jinek niet op de hoogte van die richtlijn, omdat er geen redacteur van het programma aanwezig was bij de zitting. “Dit is niet met opzet gedaan. We hebben ook direct onze excuses aangeboden aan de rechtbank”, aldus Van der Horst. “Dit had niet mogen gebeuren. Het onderwerp werd er ook niet beter van. Zonder dat fragment was het ook goed.”

Bekijk meer van

Ruinerwold Jinek

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.