banner anp

— maandag 19 december 2016, 08:45 | 0 reacties, praat mee

Hoofdredacteur neemt na 22 jaar afscheid van Friesch Dagblad

Lútsen Kooistra (1951) neemt per 1 mei 2017 afscheid als hoofdredacteur van het Friesch Dagblad. Dat heeft hij de lezers van zijn krant laten weten. Kooistra heeft deze functie in mei ruim tweeëntwintig jaar vervuld.

De Vereniging Het Friesch Dagblad, de redactieraad van de krant en de directie van NDC Mediagroep, waartoe het Friesch Dagblad behoort, zoeken samen naar een opvolger.

Kooistra ziet zijn afscheid als een vanzelfsprekend moment in de tijd.  Er is volgens hem reden voor verwondering: “Bij mijn aantreden merkte ik bij velen grote scepsis over de toekomst van het Friesch Dagblad. Het is bijzonder dat ruim twintig jaar later de krant een nieuwe stap naar de toekomst zet.”

Kooistra werd in 1994 benoemd als hoofdredacteur, later ook als directeur van het Friesch Dagblad. De Leeuwarder van geboorte was toen werkzaam bij het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) in Haarlem, als hoofd communicatie. Daarvoor was hij journalist bij het Binnenhof, een van oorsprong rooms-katholieke krant in Den Haag. Hij begon zijn journalistieke loopbaan bij het Friesch Dagblad in 1971.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.