word studentlid

— dinsdag 25 juli 2017, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Hildebrand Bijleveld hoofdredacteur Friesch Dagblad

Hildebrand Bijleveld hoofdredacteur Friesch Dagblad

Hildebrand Bijleveld is de nieuwe hoofdredacteur van het Friesch Dagblad. De 51-jarige geboren Harlinger treedt per 1 oktober in dienst; tot die tijd neemt interim-hoofdredacteur Anne Westerduin de belangrijkste hoofdredacteurstaken waar. Laatste wijziging: 25 juli 2017, 09:14

De nieuwe hoofdredacteur is maandag in een speciale redactievergadering voorgedragen aan de redactie. Die ging unaniem akkoord met de benoeming, meldt de krant.

Bijleveld heeft ruime ervaring in zowel kranten-, radio- als internetjournalistiek. Van 1987 tot 1989 werkte hij al als redacteur/verslaggever bij het Friesch Dagblad. Daarna werkte hij onder meer als correspondent in Zuid-Amerika voor Trouw en Radio 1, politiek redacteur bij de GPD/Persunie-bladen, bij EO Tijdsein Radio en 2 Vandaag.

Van 2000 tot 2016 woonde en werkte hij als zendeling vanuit de PKN in Sudan. Daar leidde hij mediaprojecten op het gebied van radio, gedrukte media en internet.

Sinds 2016 is Bijleveld manager bij Stichting Timon, waar hij de tak voor het begeleid wonen van alleenstaande minderjarige asielzoekers opzette en leidt.

Meer bij Friesch Dagblad

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.