word studentlid

— donderdag 2 april 2015, 16:59 | 1 reactie, praat mee

Van Uffelen legt functie neer

Van Uffelen legt functie neer

UPDATE Nadat eerder vandaag de hoofdredactie van het Brabants Dagblad liet weten te vertrekken geeft nu ook hoofdredacteur van BN DeStem Johan van Uffelen aan zijn functie neer te leggen. Laatste wijziging: 2 juni 2015, 11:09

Vorig jaar werd Van Uffelen nog herbenoemd tot april 2016. ‘Het vertrekt komt nu eerder, maar ik vind het een logische stap’, schrijft Van Uffelen in een verklaring aan de redactie. ‘Zowel in het algehele streven naar verjonging en bij het vertrekpunt van veel veranderingen.’

‘Uiteraard zie ik heel veel mooie, nieuwe journalistieke uitdagingen door de komst van de Persgroep. En in die zin is het moment ook wel ‘jammer’, na zoveel jaren zoveel aandacht te hebben moeten geven aan reorganisatieprocessen. (..) Het zij zo. En, al bulk ik nog van energie, ook bij mij gaan de tropenjaren tellen’

Van Uffelen is veertien jaar hoofdredacteur van de Brabantse krant. Hij maakt plaats zodra er een opvolger is benoemd. Daarna gaat hij nog een tijdje aan de slag als rechtbankverslaggever. Na zijn pensioen wil aan de slag gaan als zzp’er, schrijft hij.

Deze week zette Van Uffelen een handtekening onder de ouderenregeling. Op 31 september is zijn laatste werkdag. De onderhandelingen over zijn vertrek waren al langer gaande.

‘Daarover ben ik al enige tijd in gesprek, maar ik wilde per se de personeelsreductie op de redactie tot een goed einde brengen’, aldus zijn verklaring.

Dat proces zal eind mei afgerond zin. Als gevolg van de overname van de kranten van Wegener door De Persgroep verdwijnen er banen op de redacties. Met een vertrekregeling hoopt de directie van De Persgroep gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te voorkomen.

 

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Jan van den Broek, 4 april 2015, 10:57

Na je pensioen aan de slag als ZZP’er? En al die jongelui dan die graag aan de slag willen?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.