PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

joop@lahaise.nl, 9 augustus 2022, 14:04

Grappig, vilein inkijkje in de korte historie van De Pers. Govert Schilling was Mark Koster blijkbaar ooit voor geweest met sappige verhalen vanaf de redactievloer. Extra zuur: Koster kreeg op z’n kop voor het recyclen van Schilling’s roddels.
Als het om roddel gaat was Schilling dus niet altijd het braafste jongetje van de klas. Maar of dat hem het recht ontzegt kritisch te zijn op roddeljournalistiek gaat wel wat ver. Schilling meent dat je serieuze journalistiek niet moet vermengen met roddel, en dat ben ik volledig met hem eens. Ik durf zelfs de stelling aan dat roddel per definitie geen journalistiek is maar op z’n best entertainment.
Dat je geen standpunten zou mogen verkondigen die in tegenspraak zijn met je eigen handelen klinkt wel erg calvinistisch, of eerder als een roomse bezwering. Daar is bijna niemand aan te houden. In de woorden van Mark: ‘... een mooi puriteins standpunt. Maar ook een wonderlijk standpunt.’ Zeker voor een journalist.

Karina Meerman, 10 augustus 2022, 10:02

Ik vind persoonlijk dat niet-constructieve meningen over collega’s er niet heel erg toe doen in een vakblad.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.