— vrijdag 24 april 2015, 13:46 | 0 reacties, praat mee

Le Monde stemt over hoofdredacteur

De eigenaren van Le Monde hebben Jérôme Fenoglio naar voren geschoven als kandidaat voor het hoofdredacteurschap van de Franse krant. Dat hebben de eigenaren in een mail aan de redactie laten weten. Een opvallende stap, zo meldt The Guardian, aangezien hij niet tot een van de drie kandidaten behoorde die tijdens eerdere sollicitatiegesprekken is geïnterviewd. De redactie heeft de uiteindelijke stem in de benoeming. 60 procent van de huidige en onlangs gepensioneerde medewerkers moet akkoord gaan, dat gaat om ongeveer 450 man. 13 mei stemmen ze over de benoeming.

Fenoglio werkt al 23 jaar in diverse functies voor Le Monde.

Een andere kandidaat was de huidige interim-hoofdredacteur Gilles van Kote. Hij volgde Natalie Nougayrède op, die in mei vorig jaar opstapte na onenigheid over haar toekomstplannen voor de krant.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.