website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Playboy-oprichter Hugh Hefner (91) overleden

Lars Pasveer — Geplaatst op donderdag 28 september 2017, 09:22

Monoca 2007: Hugh Hefner,omringd door Playmates. | ASM Corbis / EPA

Monoca 2007: Hugh Hefner,omringd door Playmates. | ASM Corbis / EPA

Nieuws

In zijn villa in Los Angeles is voormalig Playboy-oprichter en uitgever Hugh Hefner op 91-jarige leeftijd overleden. Het tijdschrift werd in 1953 opgericht en bood naast de foto’s van vrouwelijk naakt ook een podium aan bekende schrijvers als Bradbury, Fleming, Kerouac.

Het excuus dat je de Playboy heus voor de artikelen las, had in de hoogtijdagen van de uitgave dus enig gewicht. Ook bracht het tijdschrift interviews met grote artiesten (Brando, Lennon, Sinatra en Miles Davis) en politici, zoals Fidel Castro en Jimmy Carter.

Het Bunny-logo werd onder Hefner op allerlei producten geplakt, van kleding tot parfum. Volgens Playboy Enterprises is die marketing jaarlijks nog altijd goed voor ruim 1 miljard dollar aan inkomsten.

In The Guardian staat een uitgebreid in memoriam van Hefner, die zichzelf als een proto-feminist zag. Hefner mengde zich in diverse rechtszaken, onder meer over het recht op toegang tot anticonceptie-middelen.

Volgens Hefner hielp de seksuele revolutie vrouwen te bevrijden. “Het stond hen toe natuurlijke seksuele wezens te zijn, zoals mannen dat al waren. Helaas zit er in feminisme een puriteins en verbiedend anti-seksueel element. Playboy is het tegengif voor puritanisme.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.