— donderdag 28 september 2017, 09:22 | 0 reacties, praat mee

Playboy-oprichter Hugh Hefner (91) overleden

Monoca 2007: Hugh Hefner,omringd door Playmates. | ASM Corbis / EPA

In zijn villa in Los Angeles is voormalig Playboy-oprichter en uitgever Hugh Hefner op 91-jarige leeftijd overleden. Het tijdschrift werd in 1953 opgericht en bood naast de foto's van vrouwelijk naakt ook een podium aan bekende schrijvers als Bradbury, Fleming, Kerouac.

Het excuus dat je de Playboy heus voor de artikelen las, had in de hoogtijdagen van de uitgave dus enig gewicht. Ook bracht het tijdschrift interviews met grote artiesten (Brando, Lennon, Sinatra en Miles Davis) en politici, zoals Fidel Castro en Jimmy Carter.

Het Bunny-logo werd onder Hefner op allerlei producten geplakt, van kleding tot parfum. Volgens Playboy Enterprises is die marketing jaarlijks nog altijd goed voor ruim 1 miljard dollar aan inkomsten.

In The Guardian staat een uitgebreid in memoriam van Hefner, die zichzelf als een proto-feminist zag. Hefner mengde zich in diverse rechtszaken, onder meer over het recht op toegang tot anticonceptie-middelen.

Volgens Hefner hielp de seksuele revolutie vrouwen te bevrijden. “Het stond hen toe natuurlijke seksuele wezens te zijn, zoals mannen dat al waren. Helaas zit er in feminisme een puriteins en verbiedend anti-seksueel element. Playboy is het tegengif voor puritanisme.”

Bekijk meer van

Playboy Hugh Hefner Carrière

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.