training eu starters

— dinsdag 5 september 2017, 15:18 | 0 reacties, praat mee

Hidde Boersma wint persprijs universiteit Wageningen

Wetenschapsjournalist Hidde Boersma heeft de driejaarlijkse Persprijs 2017 van Wageningen University & Research gewonnen met zijn drieluik van de documentaire Well Fed, die hij samen met Karsten de Vreugd en Philip Fountain vervaardigde. Tijdens de opening van het Academisch Jaar ontving hij het beeldje ‘De Wageningse Boom’, een judicium en een bedrag van 2500 euro uit handen van de voorzitter van het University Fund Wageningen, Jan Karel Mak. Laatste wijziging: 5 september 2017, 15:22

Volgens de jury verdient Hidde Boersma met zijn collegae de Persprijs voor zijn uitzonderlijk goede productie en de diversiteit van uitwerking van het onderwerp. De jury waardeert met name het gebruik van verschillende media en verschillende invalshoeken met een constante, hoge kwaliteit. De productie blinkt uit in toegankelijkheid, en sluit aan bij de huidige maatschappelijke discussie.

Voor de documentaire Well Fed ging Hidde Boersma samen met regisseur Karsten de Vreugd en cameraman Philip Fountain in Bangladesh op zoek naar antwoorden op kwesties over genetisch gemodificeerd voedsel.

Hidde Boersma (1980) is freelance wetenschapsjournalist. Als gepromoveerd moleculair bioloog richt hij zich met name op biotechnologie, landbouw, ecomodernisme en bio-ethiek. Hij schrijft voor onder meer de Volkskrant, De Correspondent en VICE.

Daarnaast maakt hij onderdeel uit van het journalistencollectief Bureau Wibaut. Eerder dit jaar debuteerde hij met het boek Ecomodernisme dat met collega-auteurs tot stand kwam.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.