— donderdag 11 juni 2020, 08:52 | 0 reacties, praat mee

Herverkiezingscampagne Trump boos over slechte peilingsuitslag CNN

Bij demonstraties tegen politiegeweld, eind vorige maand, raakte het redactiekantoor van CNN in Atlanta beschadigd | AFP

Het campagneteam voor de herverkiezing van president Trump heeft CNN gesommeerd om een recente peiling te verwijderen waaruit zou blijken dat kandidaat Joe Biden voorloopt. De zender zou ook officieel excuses moeten aanbieden, vindt Team Trump.

Uit de door bureau SSRS uitgevoerde peiling werd ook een uiterst lage approval rating gemeten van 38 procent, met 57 procent van de ondervraagden ontevreden over de prestaties van Trump.

Centraal in de klacht staat volgens Trumps campagneteam een “vooringenomen vragenlijst” en onbetrouwbare peildata. Trumps campagneleider Brad Parscale zegt in een ingezonden brief dat de peiling mensen ondervraagt waarvan onduidelijk is of ze wel kunnen en mogen stemmen. Het zou bovendien het aantal Republikeinen dat van plan is te gaan stemmen stelselmatig onderschatten.

CNN heeft direct het verzoek verworpen en zegt achter de peilinguitslag en gebruikte methodiek te staan. Het is volgens topman David Vigilante voor het eerst in de veertig jaar van CNN’s bestaan dat er met juridische stappen wordt gedreigd omdat de uitslag van een peiling een Amerikaanse politicus of campagneteam niet beviel.

CNN verwijst naar diverse andere peilingen die zijn uitgevoerd door andere media - waaronder Fox News - die Biden eveneens een voorsprong van twee cijfers voor de komma geven. “Dat resultaat valt ruim buiten enige foutmarge”, stelt de zender.

Bekijk meer van

Trump CNN

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.