— maandag 17 juli 2023, 11:44 | 0 reacties, praat mee

Herman Meijer nieuwe hoofdredacteur van Op1

Hugo de Jonge in debat bij Op1 - © Sander Koning / ANP

Herman Meijer wordt de nieuwe hoofdredacteur van talkshow Op1, bevestigen BNNVARA en Omroep MAX aan het AD nadat de overstap van Meijer al genoemd werd in de podcast 'De Communicado's'. Laatste wijziging: 17 juli 2023, 15:07

Meijer is achter de schermen al jaren eindredacteur en coördinator van verschillende talkshows van BNNVARA, waaronder Pauw, Pauw en Witteman en Khalid en Sophie.

Meijer treedt formeel in dienst bij Omroep MAX. ‘Een gerenommeerd hoofdredacteur. Hij wordt de schakel tussen de eindredacteuren van de omroepen, maar staat boven de partijen. Hij is van alle drie de omroepen. Jaagt aan, overlegt en draagt verantwoordelijkheid over de redactie’, zegt Omroep MAX-directeur Jan Slagter tegenover het AD.

In de jongste aflevering van de podcast ‘De Communicado’s’, die zondagochtend werd gepubliceerd, werd de overstap ‘een mokerslag’ genoemd. ‘De God van talkshowland’, luidt zijn bijnaam.

Bij BNNVARA zou zijn overstap gevoelig liggen, omdat Meijer jarenlang voor de VARA en diens opvolger BNNVARA werkte en de omroep bovendien achter de schermen bezig zou zijn aan het ontwikkelen van ‘een alternatief’ voor Op1, geproduceerd door BNNVARA, zo stellen de makers van de podcast op basis van bronnen die betrokken zijn bij het proces, al wil BNNVARA dat verhaal niet bevestigen. Uiteindelijk is het aan de NPO om de knoop door te hakken over de vraag of en hoe Op1 doorgang zal vinden.

‘Na goede gesprekken in de afgelopen weken ben ik hier heel blij mee’, zegt Bert Huisjes, nu nog ‘penvoerder’ van Op1.

De talkshow Op1 is momenteel met zomerstop tot half augustus om de redactie op sterkte te brengen en het decor te veranderen. Omroep MAX-directeur Slagter verwacht dat Op1 na de zomerstop ook door zal gaan, geproduceerd door Omroep WNL, Omroep MAX en de EO. ‘Het lijkt mij gek als wij al deze inspanningen, die ondersteund worden door de NPO doen en dat het dan voor drie, vier maanden is. Ook de NPO is gekend in de beslissing om Herman Meijer aan te trekken en juichte dat alleen maar toe’, zegt Slagter tegen het AD.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.