training eu starters

— vrijdag 30 juli 2021, 08:47 | 0 reacties, praat mee

Herdenking Tanja Groen dit jaar ook eerbetoon aan inzet Peter R. de Vries

Peter R. de Vries staat in aanwezigheid van Corrie en Adrie Groen de pers te woord over een aantal nieuwe initiatieven in de zoektocht naar de sinds 1993 vermiste studente Tanja Groen - © Robin Utrecht / ANP

Jaarlijks wordt er stilgestaan bij de verdwijning van Tanja Groen, de studente die in augustus 1993 verdween in Maastricht. Dit jaar wordt er een stille tocht gehouden. Die zal in het teken staan van de verdwijning van Groen en zal ook een ode zijn aan de jarenlange inzet van misdaadjournalist Peter R. de Vries voor de verdwijningszaak.

Op 31 augustus, de dag dat Tanja Groen 28 jaar geleden verdween tijdens een ontgroeningsweek van de universiteit van Maastricht, is er een stille tocht door het centrum van Maastricht. De stille tocht start om 19.00 uur op de Markt in Maastricht en eindigt op het Vrijthof, meldt 1Limburg.

De tocht is een initiatief van studentenvereniging Circumflex, waar Groen tot haar verdwijning lid van was, en Stichting De Gouden Tip, die vorige maand is opgericht door Peter R. de Vries. Hij was voorzitter van de Stichting en had het fonds opgericht om geld in te zamelen voor een doorbraak in de zaak.

De studentenvereniging bezocht Peter R. de Vries op 5 juli op zijn kantoor in Amsterdam, een dag voordat hij in het centrum van de stad werd neergeschoten. Volgens de vereniging werd er toen al gesproken over een stille tocht en was De Vries enthousiast. “Stichting De Gouden Tip heeft ons laten weten dat het de wens van Peter zou zijn geweest om de geplande stille tocht te laten doorgaan,” zegt Tanne Nevels, de voorzitter van de studentenvereniging. Meer bij de NOS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.