Afstudeerprijs Villamedia 2019

— donderdag 11 september 2014, 16:34 | 0 reacties, praat mee

Heerlijk ontspannen

Voor de meeste mensen zit de vakantie er alweer op, maar ik zit er nog midden in. Vakantie plannen blijft lastig als freelancer. Heb je eindelijk een datum geprikt, komt net die mooie klus voorbij die absoluut niet tot na je reisje kan wachten. Wat meestal leidt tot een: 'ach, dan geen vakantie'.

Dit jaar was ik standvastig en heb ik slim gepland: in het hoogseizoen zijn de collega’s vaak op vakantie. Dat betekent niet zozeer komkommertijd als wel kom-kom-maar-tijd voor freelancers. Daarom liever na de grote stroom eropuit. September werd de maand. Heerlijk, twee weken ontspannen.

Nou, ik heb het geweten. Beginnende met de reis. Mijn vriendje en ik zijn dol op road trippen: tentje in de achterbak en rijden maar. Ware het niet dat vriendlief geen rijbewijs heeft en ik geen ruimtelijk inzicht. Een aanslag op onze relatie dus.  Met wegwerkzaamheden (en dus rete smalle rijbaantjes) in Duitsland, file op de berg in de Alpen en piepkleine parkeerplaatsen in Italië, een ware uitputtingsslag.

Achtereenvolgens aangekomen op onze eerste, tweede en derde camping: regen, regen en nog eens regen. In de Dolomieten bedachten we tot boven de wolken te klimmen. Het werkte! De zon scheen op onze bolletjes en we waren tevreden. Een probleem: wie naar boven klimt moet ook weer beneden zien te komen. Natuur versus wij: 1-0.  En terug in het dal wachtte de regen ons weer op: 2-0.

Maar dat is het grote voordeel van road trippen: spullen pakken en wegwezen, door naar… even de buienradar consulteren. Bah, een enorme wolk boven oost- en Zuid-Europa. We keken teleurgesteld naar onze wegenkaarten van Kroatië, Slovenië, Dolomieten en Garda. Al turend naar de buienradar vonden we een droog vlakje in de rechterbovenkant van de Italiaans laars. En inderdaad, een paar uur rijden verder, zagen we, vanaf ons campingplekje met uitzicht op de zee,  de zon doorbreken: halleluja. Maar ik zag nog meer doorbreken: enorme plakkaten van muggenbulten op mijn benen die me nachtenlang wakker hielden. 3-0.

Doorgereden naar Kroatië vonden we een plekje met zon en zonder muggen. Ha, 3-1! Opgetogen plaatsten we onze tent op het trekkersveldje, dat tot onze vreugde op de mooiste plek van de hele camping lag: een prachtig grasveld, aan het strand. Nog vijf euro goedkoper dan de vaste standplaatsen ook!  De vaste campinggasten wierpen ons venijnige blikken toe. Tja, ik begreep de jaloezie wel. Voor we goed en wel beseften wat er mis was, hadden we een volksopstand ontketend: ‘die zwei staan in unsere ligweide’. Ah, het trekkersveldje bleek toch die grauwe grindbak aan de weg.

Kamperen is net als de slechtere dagen van het freelancen: hard werken voor geen geld. Nog een weekje, en dan kan ik weer lekker in mijn warme en droge kantoortje werken, heerlijk ontspannen. 

Bekijk meer van

Julia Conemans

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur, 020-30 39 751

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur, 020-30 39 752

Linda Nab
Redacteur, 020-30 39 758

Lars Pasveer
Redacteur, 020-30 39 755

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur, 020-30 39 757

Anneke de Bruin
Vormgever, 020-30 39 753

Marc Willemsen
Webontwikkelaar, 020-30 39 754

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.