— vrijdag 24 april 2020, 13:22 | 0 reacties, praat mee

Rechtszaak van Meghan Markle tegen tabloids van start

© Daniel Leal-Olivas / AFP

De rechtszaak van Meghan Markle, de vrouw van de Britse prins Harry, tegen Associated Newspapers, eigenaar van de tabloids The Mail on Sunday en The Daily Mail, is vrijdag van start gegaan.

Ondanks het coronavirus vond vandaag in London de eerste hoorzitting plaats. De partijen wisselden via een videoconferentie hun standpunten uit.

De zaak draait voornamelijk om de publicatie van een handgeschreven privébrief van Harry’s echtgenote Meghan aan haar vader Thomas Markle uit 2018, die de Mail on Sunday begin dit jaar publiceerde.

Uit de brieffragmenten bleek dat Meghan haar beklag deed over hoe hij haar behandelt. De aanklacht tegen de Mail on Sunday spreekt onder meer van auteursrechtenschending en een inbreuk op privacy. Ook zouden delen van de brief bewerkt zijn of helemaal niet gepubliceerd en werd het echtpaar daardoor in een kwaad daglicht gezet.

Associated Newspapers vindt het publiceren van Meghans brief gegrond is en meent dat er geen schending was van privé-eigendom.

De rechtszaak is de meest recente stap die de groeiende vijandigheid tussen de Britse tabloids en het paar laat zien. Deze week kondigde het echtpaar aan dat ze ‘geen enkele betrokkenheid’ willen hebben met vier van de belangrijkste Britse roddelbladen. Begin dit jaar lieten ze al weten hun officiële perscontacten verder terug te brengen. Meer bij Reuters

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.