— maandag 20 juli 2020, 09:04 | 0 reacties, praat mee

Hackers Twitter kregen hulp van medewerkers

Door 'een klein aantal medewerkers' te manipuleren, konden hackers de Twitteraccounts van prominenten kraken. Dat zegt het sociale mediaplatform in een update. Vervolgens konden interne systemen misbruikt worden. Details over hoe dat manipuleren in zijn werk ging is niet bekendgemaakt.

Het onderzoek is nog niet klaar, maar bij de grootschalige hackoperatie van Twitter van afgelopen woensdag zijn in totaal 45 accounts overgenomen. Volgens Twitter werd een kleine groep werknemers van het bedrijf door de hackers “gemanipuleerd” zodat ze toegang kregen tot interne systemen waarmee accounts konden worden aangevallen.

Het ging daarbij onder meer om accounts van prominente Amerikanen als Elon Musk, Bill Gates en Jeff Bezos, maar ook van bedrijven als Uber en Apple. In elk geval een deel daarvan is misbruikt voor oplichting met bitcoins. De hackers riepen het publiek vanuit deze accounts op om bitcoins over te maken. In totaal zijn ze erin geslaagd voor een waarde van 100.000 dollar aan de cryptomunt binnen te halen.

Twitter heeft een functie waarmee je alle data van je account kan downloaden. De hackers zouden die functie bij acht accounts misbruikt hebben. Gebruikers bij wie dat is gebeurd, zijn door Twitter op de hoogte gebracht.

Na de hackaanval blokkeerde Twitter accounts waarvan het wachtwoord recent was gewijzigd. De meeste accounts zijn inmiddels weer beschikbaar. Meer bij Twitter

Lees ook:
Omvangrijke Twitter-hack treft prominente accounts (16 juli 2020)

Bekijk meer van

Twitter

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.