— donderdag 1 augustus 2013, 12:08

Twitter publiceert transparantierapport

Twitter heeft in het eerste half jaar van 2013 minder dan tien verzoeken van Nederlandse autoriteiten gekregen om meer informatie over gebruikers. In eenderde van de gevallen werd daadwerkelijk informatie overhandigd. In die periode kwamen er twee verwijderingsverzoeken, die beiden werden afgewezen. Wel werden vijf tweets door Twitter achtergehouden. Het is voor het eerst dat Nederland een dergelijk verzoek heeft gedaan, meldt Twitter. De cijfers komen uit het transparantierapport dat Twitter heeft gepubliceerd. Daarin meldt het dergelijke verzoeken van overheden en opsporingsinstanties. Nederland is gezien de cijfers overigens een middenmoot: de Verenigde Staten deden in dezelfde periode ruim 900 verzoeken om informatie en twee juridisch gesteunde verwijderopdrachten. Twitter licht mensen die onderwerp van dergelijke verzoeken zijn volgens eigen zeggen altijd in en herstelt toegang tot informatie als het verzoek onterecht blijkt. Meer bij transparency.twitter.com

Bekijk meer van

Twitter

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.