— woensdag 21 februari 2018, 12:06 | 1 reactie, praat mee

Guus Pikkemaat, oud-hoofdredacteur Gooi- en Eemlander, overleden

Guus Pikkemaat, oud-hoofdredacteur van De Gooi- en Eemlander, is maandagavond overleden in Bussum. Dat meldt de krant waar hij van 1965 tot eind jaren '80 hoofdredacteur van was. Pikkemaat is 88 jaar geworden. Hij wordt vrijdag in kleine kring begraven.

De krant schrijft vandaag in een in memoriam: ‘Al was Guus Pikkemaat al enkele jaren voor zijn vertrek bij De Gooi- en Eemlander in 1989 teruggetreden als hoofdredacteur, zijn naam echoot nog immer rond als het gaat om deze krant in tijden van weleer’.

‘Alleen al omdat hij vanaf 1965 meer dan twee decennia de hoofdredactie voerde over dit dagblad stelt hij al zijn navolgers in de schaduw. Ook door zijn optreden destijds en de verbondenheid met de krant die na zijn vertrek intact bleef, ligt zijn naam als gevraagd wordt naar een oud-hoofdredacteur van de krant bij iedereen op het puntje van de tong.’

Meer bij De Gooi- en Eemlander.

Praat mee

1 reactie

Eduard Bekker, 21 februari 2018, 14:24

Ik kan me het nog goed herinneren. Moet begin 1985 zijn geweest. Een woedende man stormde een fotograaf van Bureau Stevens achterna dwars door de redactie. Die had zonet een foto gemaakt van een nabijgelegen pand met een dubieuze reputatie, blijkbaar tegen de zin van zijn belager.
Hoe ze hem hadden naar Guus Pikkemaat hebben weten te dirigeren, weet ik niet, maar even later verliet de drifteling samen met een opgetrommeld maatje vriendelijk handenschuddend het kantoortje van de hoofdredacteur…

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.