— vrijdag 28 december 2018, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Hans van Zenderen (GenE) overleden

Hans van Zenderen in 2017 tijdens een reünie van De Gooi- en Eemlander. - © Foto: Frank Groeliken

Hans van Zenderen, in de jaren negentig hoofdredacteur van De Gooi- en Eemlander, is overleden. Hij is 73 jaar geworden en was al enige tijd ziek. Van Zenderen maakte als chef van de sportredactie van de GPD in 1972 de Olympische zomerspelen mee. Hij oogstte lof voor de verslaggeving van de Palestijnse aanslag en gijzeling van 11 Israëlische atleten.

Van Zenderen heeft een lange staat van dienst bij De Gooi- en Eemlander, waar hij onder meer chef sport, adjunct-hoofdredacteur en hoofdredacteur is geweest. Hij vertrok in 2001.

In 1996 vertelde hij in Trouw over de krant die toen 125 jaar bestond: ‘We moeten een krant maken die de mensen niet verplicht er een tweede bij te hebben. Ze moeten aan ons in principe genoeg hebben voor de nieuwsvoorziening. We spelen een niet onbelangrijke rol in de samenleving van de regio’s waar we verschijnen. We willen in belangrijke zaken het voortouw nemen in de publieke discussie.’

‘We merken vaak dat ze ons een kritische krant vinden. Mensen hebben soms slapeloze nachten door hetgeen wij aankaarten. Er hebben de laatste jaren tot twee keer toe colleges van B en W (die van Hilversum en Huizen, red.) bij ons op de stoep gestaan om te proberen te achterhalen waar lekken zitten. Veel wijzer zijn ze niet geworden.’

Hij was ook een internationaal gerespecteerd waterpolo scheidsrechter.

Van Zenderen heeft zijn lichaam ter beschikking gesteld aan de wetenschap. Officiële plechtigheden blijven achterwege.

Bekijk meer van

GPD De Gooi- en Eemlander

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.