website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Grote onrust bij Katholiek Nieuwsblad om reorganisatie en brief over buitenechtelijke affaire

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in reorganisatie op dinsdag 19 maart 2019, 08:37

Site van het Katholiek Nieuwsblad

Site van het Katholiek Nieuwsblad

Nieuws Bij het Katholiek Nieuwsblad zijn ze in rep en roer. Een reorganisatie zorgt al voor onrust, maar nu is daar ook nog eens een brief verschenen met details over de buitenechtelijk affaire die hoofdredacteur Anton de Wit vorig jaar had met de voormalige directeur van het blad. Er zouden ook compromitterende foto's zijn rondgestuurd, meldt het Brabants Dagblad.

Volgens de krant kost de reorganisatie vijf van de veertien mensen hun baan en gaat dat niet zonder slag of stoot. Zo vecht oud-hoofdredacteur Mariska Orbán-de Haas haar ontslag bij het UWV aan. De Wit heeft volgens Orbán door zijn overspel het blad grote schade berokkend en haar argument is dan ook dat ze weer hoofdredacteur of anders directeur kan worden.

Vanwege die buitenechtelijke affaire verloor De Wit begin vorig jaar al zijn baan. Ook de directeur mocht vertrekken. De Wit werd later weer aangenomen.

Anton de Wit heeft juridische stappen aangekondigd tegen de verantwoordelijken die de brief hebben rondgestuurd. Hij voelt zich het slachtoffer van een lastercampagne. Volgens het AD zit Henk Rijkers, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad vóór De Wit, mogelijk achter de brief. Op de vraag of hij auteur en afzender is, zegt Rijkers dat te willen ‘bevestigen noch ontkennen’.

In ieder geval is het gebeuren met de brief voor bestuursvoorzitter Cecile de Quay reden om vandaag het personeel bij elkaar roepen.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.