noodfonds

— dinsdag 19 maart 2019, 08:37 | 0 reacties, praat mee

Grote onrust bij Katholiek Nieuwsblad om reorganisatie en brief over buitenechtelijke affaire

Site van het Katholiek Nieuwsblad

Bij het Katholiek Nieuwsblad zijn ze in rep en roer. Een reorganisatie zorgt al voor onrust, maar nu is daar ook nog eens een brief verschenen met details over de buitenechtelijk affaire die hoofdredacteur Anton de Wit vorig jaar had met de voormalige directeur van het blad. Er zouden ook compromitterende foto's zijn rondgestuurd, meldt het Brabants Dagblad.

Volgens de krant kost de reorganisatie vijf van de veertien mensen hun baan en gaat dat niet zonder slag of stoot. Zo vecht oud-hoofdredacteur Mariska Orbán-de Haas haar ontslag bij het UWV aan. De Wit heeft volgens Orbán door zijn overspel het blad grote schade berokkend en haar argument is dan ook dat ze weer hoofdredacteur of anders directeur kan worden.

Vanwege die buitenechtelijke affaire verloor De Wit begin vorig jaar al zijn baan. Ook de directeur mocht vertrekken. De Wit werd later weer aangenomen.

Anton de Wit heeft juridische stappen aangekondigd tegen de verantwoordelijken die de brief hebben rondgestuurd. Hij voelt zich het slachtoffer van een lastercampagne. Volgens het AD zit Henk Rijkers, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad vóór De Wit, mogelijk achter de brief. Op de vraag of hij auteur en afzender is, zegt Rijkers dat te willen ‘bevestigen noch ontkennen’.

In ieder geval is het gebeuren met de brief voor bestuursvoorzitter Cecile de Quay reden om vandaag het personeel bij elkaar roepen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.