— woensdag 6 november 2013, 15:01

Mediahuis schrapt 20 procent banen

De samenvoeging van de kranten van mediabedrijven Concentra en Corelio in het Mediahuis, zal 205 banen kosten. De directie maakte bekend dat er 205 van de 1.121 banen bij de kranten Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en De Standaard sneuvelen. Mediahuis wil blijven investeren in elk van die nieuwsmerken, die elk hun eigenheid hebben en zullen behouden, aldus ceo Gert Ysebaert. Maar de vier kranten zullen ook maximaal gaan samenwerken, wat belangrijke besparingen mogelijk moet maken. Er wordt onder meer een gedeeltelijke integratie van Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen voorgesteld. De redactie van Het Nieuwsblad verhuist naar Antwerpen. Daar zal ook het hoofdkantoor van het nieuwe krantenbedrijf worden gevestigd. De redactie van De Standaard en de nationale advertentiediensten blijven gehuisvest in Groot-Bijgaarden, en het Belang van Limburg blijft gevestigd in Hasselt. Details over de verdeling van het aantal geschrapte banen over de verschillende afdelingen zijn er nog niet. Meer bij De Tijd / De Standaard

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.