basis naar compleet

— vrijdag 5 oktober 2012, 14:32 | 0 reacties, praat mee

Stichting Ondersteuning HDC opgericht

Op initiatief van de redactiecommissie bij HDC Media te Alkmaar is de Stichting Ondersteuning HDC Media opgericht. Dat is gedaan in overleg met en met medewerking van de ondernemingsraad en de redactieraad van HDC Media. Het bestuur bestaat uit Peter Beije (voorzitter), Delano Weltevreden (secretaris), Joan Haan (penningmeester), Henk-Jan den Ouden (lid) en Arthur Maandag (lid). De eerste vier zijn HDC-redacteuren. Maandag is een voormalig HDC-redacteur. Laatste wijziging: 8 oktober 2012, 11:45

HDC Media, uitgever van regionale kranten en onderdeel van Telegraaf Media Groep (TMG), zit op dit moment in een fusietraject met TMG-dochter HC, verantwoordelijk voor de huis-aan-huiskranten van het concern. De fusie verloopt niet zonder de nodige problemen. Zo heeft de ondernemingsraad (OR) van HDC Media een verzoekschrift bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam ingediend. De kwestie spitst zich toe op de vraag wie na de integratie van HDC Media met HC de zeggenschap krijgt over inhoud en inkomsten van alle kranten en weekbladen.

In een persbericht is te lezen dat de Stichting Ondersteuning HDC Media “om haar verbondenheid met TMG te benadrukken” duizend (certificaten van) aandelen TMG heeft gekocht. Door deze aankoop heeft de stichting toegang tot de algemene vergadering van aandeelhouders van TMG. Zij kan daar tekst en uitleg vragen over het beleid van het concern in algemene zin en de ontwikkelingen bij HDC Media in het bijzonder. Volgens Beije is “het fusietraject nu geen onderwerp waar de stichting zich mee bezighoudt. Het gaat vooral om de grote consolidatieslag die aanstaande lijkt in de Nederlandse dagbladwereld. TMG zal daarbij een grote rol spelen. En de stichting wil daarbij een actief meedoen.”

Bekijk meer van

TMG

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.