— maandag 20 juli 2020, 09:55 | 0 reacties, praat mee

Google pakt verspreiders nepnieuws coronavirus aan

© Georges Gobet / AFP

Google gaat extra maatregelen nemen tegen adverteerders en sites die nepnieuws, samenzweringstheorieën en andere desinformatie verspreiden over de coronapandemie.

Onder andere beweringen dat het virus in een Chinees laboratorium is gemaakt, dat de pandemie een hoax is of dat miljardair Bill Gates er achter zit, worden op alle Google-platformen geweerd, melden Amerikaanse media.

Google verbiedt al advertenties en publicaties met schadelijke beweringen over ziektepreventie en ‘wonderbaarlijke genezingen’. Het bedrijf heeft al meer dan 200 miljoen advertenties verwijderd die probeerden te profiteren van de chaos die wordt veroorzaakt door de pandemie.

Sites die het beleid herhaaldelijk of ernstig schenden, kunnen helemaal worden uitgesloten van het gebruik van Googles advertentieplatforms. De nieuwe regels gaan vanaf 1 augustus in. Meer bij Bloomberg / Engadget

Bekijk meer van

Google coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.