— vrijdag 31 juli 2020, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Voor het eerst omzetdaling bij Google

© AFP / Robyn Beck

De toegenomen terughoudendheid van adverteerders om reclame in te kopen, raakt ook internetreus Google. Voor het eerst sinds de oprichting in 1998 kampt het bedrijf met een omzetdaling bij zijn zoekmachine-tak. Het afgelopen kwartaal kwam daar tien procent minder binnen. De omzet daalde het afgelopen kwartaal naar 21,3 miljard, 2,3 miljard minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat schrijft Emerce op basis van de kwartaalcijfers van het concern. De stevige omzetdaling bij de zoekmachine-tak zorgt ook bedrijfsbreed voor een omzetdaling (-1,6 procent). De schade blijft nog enigszins beperkt doordat videoplatform YouTube zijn reclame-omzet juist met zes procent zag toenemen tot 3,8 miljard. De omzet bij Google Cloud steeg met drie miljard dollar.

Bekijk meer van

Google coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.