e learning nvj

— maandag 14 oktober 2013, 08:42

Google gebruikt profielfoto’s in advertenties

Google wil profielfoto's en namen van zijn gebruikers inzetten voor advertenties. Iemand die een +1 uitdeelt of een review achterlaat, geeft daarvoor impliciet toestemming. Dat blijkt uit de nieuwe gebruiksvoorwaarden die Google dit weekend presenteerde. Google veranderde de voorwaarden dusdanig dat een +1, maar ook het beoordelen van een nummer in Google's Play Music-dienst, gezien worden als een 'goedkeuring' van die persoon. Google heeft aangegeven dat gebruikers deze functie uit kunnen schakelen in hun profiel en gegevens van mensen onder de achttien jaar worden niet gebruikt door Google. In de toekomst bestaat dus de mogelijkheid dat gebruikers een advertentie zien, waarin een product door hun vrienden wordt aangeraden. Op Facebook gebeurt dit al min of meer, door middel van 'gesponsorde berichten'. Bij Facebook is het echter niet mogelijk om te voorkomen dat je profielfoto en profielnaam gebruikt worden.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.