— vrijdag 19 augustus 2011, 12:40

‘Niets mis met handelswijze PVV’

Justitie-minister Opstelten heeft geen bezwaren tegen de handelswijze van de PVV, dat via het burgerservicenummer (BSN) privégegevens laat toetsen, alvorens journalisten toe te laten tot een bijeenkomst. Opstelten zegt dat het 'niet onzuiver' is dat de PVV informatie opvraagt. De partij geeft de volgens Opstelten enkel door aan de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) en de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB), belast met de beveiliging van PVV-voorman Geert Wilders. Zelf doet de PVV niets met de verkregen informatie, aldus Opstelten. De partij zou geen toegang hebben tot de privé-informatie die samenhangt met het BSN. Onderzoeker Marten Voulon van de Universiteit van Amsterdam zette vraagtekens bij de handelswijze van de PVV. Journalistenvereniging NVJ wil dat er een einde komt aan de inzameling van privé-informatie.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.