— donderdag 22 november 2018, 09:02 | 0 reacties, praat mee

Google gaat politieke advertenties streng reguleren

ANP

Volgend jaar mei wordt er gestemd voor het Europees Parlement. Google heeft aangekondigd dat het advertenties rond die komende verkiezingen streng gaat reguleren. Zo zal elke advertentie rond een partij, een kandidaat of zittend parlementslid laten zien wie ervoor betaald heeft. De nieuwe regels gelden voor het wereldwijde advertentieplatform van Google.

Google introduceert ook een nieuwe ballotage van adverteerders. Daarnaast komt er een specifiek op de Europese Unie gericht rapport over rond de verkiezingen geplaatste advertenties. Verder komt er een openbare database waarin iedereen gegevens van adverteerders kan opzoeken.

Daarin staat wie de koper van advertentieruimte is, op wie de advertentie gericht is en hoeveel de campagne heeft gekost. “Ons doel is om deze informatie zo toegankelijk en nuttig mogelijk te maken voor burgers, professionals en onderzoekers”, schrijft Google over de plannen.

De zoekgigant zegt verder activiteiten te ondernemen om campagnevoerders, waarnemers, journalisten en mensenrechtenorganisaties in de hele Europese Unie te beschermen. Bijzonder kwetsbare groepen kunnen een training krijgen hoe ze hun online identiteit kunnen beschermen. Ook zal het bedrijf organisaties en journalisten herinneren aan Project Shield, dat onder meer bescherming biedt tegen massale aanvallen op de website of persoonlijke intimidatie.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.