PersVeilig

— vrijdag 8 oktober 2021, 08:33 | 0 reacties, praat mee

Google en YouTube tonen geen advertenties meer bij content die klimaatproblemen ontkent

© Shutterstock Sopa

Google treft maatregelen waardoor makers via zijn platformen geen geld meer kunnen verdienen aan content waarin klimaatproblemen worden ontkend. De nieuwe maatregelen gelden zowel voor Google’s zoekmachine als voor videoplatform YouTube. De content blijft echter wel vindbaar bij de platformen. Laatste wijziging: 11 oktober 2021, 12:18

De internetreus kondigde die maatregelen donderdag aan. Naast makers krijgen ook adverteerders en uitgeverijen met de nieuwe regels te maken. De regels hebben onder andere betrekkingen op content waarin klimaatverandering oplichting of een hoax wordt genoemd. Ook met content waarin gesteld wordt dat broeikasgassen en activiteiten van mensen bijdragen aan klimaatverandering, kan geen geld meer worden verdiend.

Google stelt de veranderingen door te voeren omdat adverteerders en makers hebben aangegeven dat ze niet blij zijn dat hun content wordt weergegeven tussen die van klimaatontkenners. Eerder deze maand kondigde YouTube ook aan desinformatie over het coronavirus actief te verwijderen.Meer bij Axios

Bekijk meer van

YouTube Google

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.