— vrijdag 8 oktober 2021, 08:33 | 0 reacties, praat mee

Google en YouTube tonen geen advertenties meer bij content die klimaatproblemen ontkent

© Shutterstock Sopa

Google treft maatregelen waardoor makers via zijn platformen geen geld meer kunnen verdienen aan content waarin klimaatproblemen worden ontkend. De nieuwe maatregelen gelden zowel voor Google’s zoekmachine als voor videoplatform YouTube. De content blijft echter wel vindbaar bij de platformen.

De internetreus kondigde die maatregelen donderdag aan. Naast makers krijgen ook adverteerders en uitgeverijen met de nieuwe regels te maken. De regels hebben onder andere betrekkingen op content waarin klimaatverandering oplichting of een hoax wordt genoemd. Ook met content waarin gesteld wordt dat broeikasgassen en activiteiten van mensen bijdragen aan klimaatverandering, kan geen geld meer worden verdiend.

Google stelt de veranderingen door te voeren omdat adverteerders en makers hebben aangegeven dat ze niet blij zijn dat hun content wordt weergegeven tussen die van klimaatontkenners. Eerder deze maand kondigde YouTube ook aan desinformatie over het coronavirus actief te verwijderen.Meer bij Axios

Bekijk meer van

YouTube Google

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.