— vrijdag 19 oktober 2012, 11:52

Google dreigt Franse sites te blokkeren

Als het Franse parlement een wet aanneemt waarbij zoekmachines belasting moeten gaan betalen voor het plaatsen van links naar andere sites, dan dreigt Google sites van uitgevers te blokkeren. Frankrijk heeft het idee voor een zoekmachinebelasting opgepikt naar aanleiding van een soortgelijk voorstel in Duitsland. Mediabedrijven maken zich zorgen dat de indexering van Google ervoor zorgt dat er minder bezoekers naar hun sites komen. In het voorstel is SEO-compensatie opgenomen, waardoor Google zou moeten betalen voor het verwijzen naar Franse content. "Deze wet zou slecht zijn voor krantenuitgevers", vindt Google. Het bedrijf wijst nog op de huidige RSS-dienst van Google waardoor het verkeer op nieuwssites wordt vergroot en waar uitgevers aan verdienen. Meer bij Webwereld

Bekijk meer van

Google

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.