PersVeilig

— dinsdag 2 november 2021, 14:40 | 0 reacties, praat mee

Golfpersprijs 2021 naar Harmen de Jong en Jan van Galen

© Harmen de Jong

Fotograaf Harmen de Jong en columnist Jan van Galen hebben de Golfpersprijs 2021 gewonnen. De Golfpersprijs is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Golfspelende Journalisten (NVGJ) en wordt sinds 1997 jaarlijks uitgereikt voor de meest opvallende, spraakmakende en in het oog springende beeld of tekstproductie waarbij de golfsport een rol speelt.

Fotograaf Harmen de Jong krijgt de prijs in de categorie beeld voor een aflevering van de langlopende rubriek ‘op de klapstoel’ in het Parool. De jury koos de winnende foto van golfer Wil Besseling onder meer omdat “Het laat een golfer zien op een plek waar geen enkele golfer wil zijn, namelijk in het water. Droevenis overvalt je dan normaal. Maar toch is er een glimlach op het gezicht van de golfer op de foto, Wil Besseling. Hij bevindt zich na jarenlang hard werken tussen de toppers van de Tour. Het gevolg van een combinatie tussen volharden, kracht en uiteindelijk vreugde die deze foto in elke pixel uitstraalt”.

In de categorie tekst beloonde de jury de serie columns ‘De Senior Golfer’ die Jan van Galen schreef voor Golf.nl, waarin hij op zoek gaat naar de betere golfer in zichzelf. “Het gebruik van een originele invalshoek waarin hij vol zelfspot, in gevarieerd en enthousiasmerend taalgebruik de lezer meeneemt in zijn queeste. Hij neemt les, oefent zich een slag in de rondte, gaat gezonder leven, valt een paar kilo af, gaat naar een fysiotherapeut, een bewegingscoach en brengt een bezoek aan een sportarts. Zelfs een speciale putt-les van Robert Jan Derksen komt voorbij.”

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.