Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— dinsdag 5 december 2023, 16:35 | 0 reacties, praat mee

Gio Lippens gaat met pensioen en stopt als wielerverslaggever bij de NOS

Wielrencommentator Gio Lippens: 'Ik vind mijn werk nog altijd erg leuk, maar het moment om met pensioen te gaan en andere dingen te doen is daar.' - © Sander Koning / ANP

Gio Lippens gaat met pensioen. De 65-jarige wielercommentator stopt in februari na een dienstverband van 35 jaar bij de NOS. De wereldkampioenschappen veldrijden in het Tsjechische Tabor op 3 en 4 februari worden zijn laatste klus. Dat heeft de NOS dinsdag bekendgemaakt. Laatste wijziging: 5 december 2023, 16:39

“Het is een keuze die ik zelf maak en dat voelt prettig”, zegt Lippens, die 31 jaar als wielercommentator actief was. “Ik vind mijn werk nog altijd erg leuk, maar het moment om met pensioen te gaan en andere dingen te doen is daar. En bovendien vind ik dit een mooi moment om het stokje aan een nieuwe generatie door te geven.”

Lippens trad in 1989 in dienst bij de NOS als atletiekcommentator. In 1993 maakte hij de overstap naar de wielersport. Hij werkte voornamelijk als commentator voor de radio, maar zo nu en dan ook als presentator van NOS Langs de Lijn. Tussen 2000 en 2003 was Lippens actief als hoofdredacteur NOS Sport en later hoofdredacteur van NOS Online. Sinds 2008 is de sportjournalist voor het radioprogramma NOS Radio Tour de France de vaste verslaggever bij de finish van de Tour.

Lees ook: Qatar is zo slecht nog niet, vindt Qatar

In 2015 won Lippens de Theo Koomen Award, de prijs voor het beste sportverslag van het jaar. Hij ontving de prijs voor zijn commentaar bij een grote valpartij in de Tour de France, waar onder meer Tom Dumoulin en geletruidrager Fabian Cancellara onderdeel van waren.

Bekijk meer van

wielrennen NOS Sport Gio Lippens

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.