— dinsdag 21 oktober 2008, 08:58

Gevangen Tibetaanse cameraman gemarteld

Een Tibetaanse boeddhistische monnik die filmmaker Dhondup Wangchen als cameraman assisteerde bij het draaien van de documentaire 'Leaving Fear Behind', is weer vrij. Wangchen en Jigme Gyatso werd prompt na het afronden van het filmen gearresteerd. Gyatso verdween zeven maanden achter de trailes. Wangchen zit nog altijd vast. Nu hij weer vrij is, zegt Gyatso gedurende zijn gevangenschap te zijn gemarteld. De Zwitserse producenten van de documentaire melden dat Gyatso werd geslagen, aan zijn voeten in de cel werd opgehangen en dagenlang in de ondervragingsstoel zat vastgebonden. De Chinese autoriteiten in Tibet zeggen Gyatso te zullen volgen; hij zou een proeftijd van een jaar hebben. De 25-minuten durende documentaire Leaving Fear Behind is online te zien.

Bekijk meer van

China

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.