— donderdag 26 november 2015, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Strafverlaging voor Chinese journaliste Gao

Mike Clark / AFP

Een Chinese rechtbank heeft in hoger beroep de celstraf van de 71-jarige journaliste Gao Yu verlaagd van zeven naar vijf jaar. Gao werd eerder dit jaar veroordeeld wegens het vermeend lekken van staatsgevoelige documenten, iets dat ze altijd heeft ontkend.

Gao is al langere tijd ziek, maar wordt in de gevangenis alleen met ineffectieve traditionele Chinese medicijnen behandeld, niet met de medicatie die haar arts voorschrijft. Haar gezondheid is dan ook verslechterd. Mensenrechtenorganisaties roepen om haar vrijlating, maar de Chinese overheid lijkt daar voorlopig doof voor.

De journaliste zat gedurende haar carrière al vaker vast. Ze heeft nu echter een reeks aan medische aandoeningen, van hartklachten tot hoge bloeddruk. Ook lijdt ze aan de Ziekte van Menière, wat gehoorverlies en ernstige duizeligheid veroorzaakt.

Bekijk meer van

Gao Yu China

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.