— dinsdag 5 november 2019, 13:33 | 0 reacties, praat mee

Genomineerden publieksprijs Big Brother Awards bekend

De nominaties voor de publieksprijs van de Big Brother Awards zijn bekend. De grootste privacyschenders zijn dit jaar Google, minister Sander Dekker en Coosto.

Google is genomineerd voor het meeluisteren met gesprekken die opgenomen zijn met Google Home-apparaten en de onmogelijkheid om weg te blijven uit de tentakels van het bedrijf. Sander Dekker, de minister voor Rechtsbescherming, maakt kans op de prijs voor het negeren van privacy in zijn beleid om bij wanbetalers geld te kunnen incasseren en Coosto is genomineerd voor het mogelijk maken van permanente controle door de overheid van wat burgers op social media doen.

De prijs voor de grootste privacy­schender van Nederland is een initiatief van burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom (BoF) en wordt 29 november uitgereikt in TivoliVredenburg in Utrecht. Naast de publieksprijs worden ook een Expertprijs en de Felipe Rodriguez Award voor een van de voorvechters van online privacy uitgereikt. Meer bij BoF

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.