— donderdag 4 april 2013, 09:36 | 1 reactie, praat mee

Gemopper op muziek Radio 1 Journaal

Tijdens het NOS Radio 1 Journaal wordt sinds begin maart muziek gedraaid, tot ergernis van veel luisteraars. Zij klagen op Twitter en op de website van de omroep dat ze bij een nieuwszender niet zitten te wachten op muziek, schrijft De Gelderlander. NOS-adjunct-hoofdredacteur Giselle van Cann. 'We waren niet tevreden over het tempo van de uitzendingen. Het was als een kralenketting, van het ene naar het andere onderwerp, allemaal even lang. Als je muziek gebruikt, krijg je een ander ritme.

‘De ‘muzikale pauze’ moet een soort adempauze zijn om de luisteraar de kans te geven zich weer te kunnen concentreren. ‘Ik denk dat iedereen weleens heeft meegemaakt dat je wel geluid en gepraat hoort, maar niet zit op te letten.’

(...) “De ervaring leert dat als je zoiets verandert, er veel kritiek komt. Daarmee vind ik het nog wel vervelend dat ik niet iedereen op zijn wenken kan bedienen. Het kost tijd om te weten of iets werkt. Over een paar maanden gaan we evalueren.”

Bekijk meer van

actualiteiten

Praat mee

1 reactie

JolanDouwes, 10 mei 2013, 09:39

Aan de ‘muzikale pauzes’ in het Radio 1 Journaal ben ik na twee maanden nog steeds niet gewend. Net hoorde ik weer zo’n vrolijk deuntje voorbij komen. In plaats daarvan luister ik liever naar een goed (buitenland)item. Zeker als ik ‘s ochtends snel wil worden bijgepraat over het nieuws. Laat die evaluatie maar snel komen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.