— woensdag 21 maart 2018, 09:35 | 0 reacties, praat mee

Gemeenteraadsverkiezingen: lokale en regionale media belangrijker dan ooit

In Arnhem kan vandaag worden gestemd in een omgebouwde trolley-bus | Piroschka van de Wouw / ANP

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen oriënteren kiezers zich op lokale en regionale media om hun keuze te bepalen, blijkt uit onderzoek van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. De eerste onderzoeksresultaten laten zien dat lokale media belangrijker zijn dan ooit.

Het Stimuleringfonds bekeek mediagebruik, nieuwsaanbod en stemgedrag in Amsterdam, Rotterdam, Enschede, Nijmegen, Almere, Smallingerland, Bunschoten, Langedijk en Roermond. Specfieke lokale thema’s komen daarbij aan het licht: wonen als belangrijk onderwerp in Amsterdam en Rotterdam, terwijl in Enschede bijvoorbeeld zwerfafval een centraal thema bleek.

Het onderzoek, waarvan de eerste resultaten hier te vinden zijn, wordt in meerdere fases uitgevoerd. Na de verkiezingen van vandaag zal een uitvoeriger beeld worden geschetst van de relatie tussen nieuws(gebruik) en stemgedrag. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek in samenwerking met LJS Nieuwsmonitor, Vrije Universiteit Amsterdam en Hogeschool Windesheim.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.