— woensdag 14 juni 2017, 15:12 | 0 reacties, praat mee

Gemeente Rotterdam sleept Turkse krant voor de rechter

AFP

De gemeenteraad van Rotterdam komt in actie tegen de Turkse pro-regeringskant Daily Sabah, nadat die CDA-raadslid Turan Yazir als terrorist wegzette. Ook werd Yazir er van beschuldigd de diplomatieke rel tussen Turkije en Nederland te hebben opgestookt. De gemeente Rotterdam daagt de krant daarom voor de rechter.

Na de publicaties werd Yazir bedreigd. Hij moest zijn raadswerk tijdelijk neerleggen, meldt EenVandaag. Op donderdag dient in Rotterdam een kort geding vanwege smaad. Het is voor het eerst dat een gemeenteraad op deze wijze samen optrekt.

Naast de opmerkingen over de diplomatieke rel stelde Daily Sabah dat Yazir een Gülen-sympathisant is en in het geheim met PVV-voorman Geert Wilders samenwerkt. Yazir noemt al die beweringen “te bizar voor woorden”. Meer bij EenVandaag

Bekijk meer van

Turkije Rotterdam Daily Sabah

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.