— donderdag 11 juni 2015, 14:06 | 0 reacties, praat mee

Gelauff: ‘Zorgen over kwaliteitsjournalistiek’

'Ik maak mij zorgen over de toekomst van de kwaliteitsjournalistiek. Ik vraag mij af of we over een paar jaar in Nederland nog wel voldoende mensen kunnen bereiken met goede journalistiek', aldus Marcel Gelauff, hoofdfredacteur van NOS Nieuws.

Hij reageeerde donderdag tijdens een paneldiscussie op het Uitgeverscongres van Mediafacts op de uitkomsten van een scenario-onderzoek naar de journalistiek in Nederland in 2025 in opdracht van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. In elk van de vier geschetste scenario’s krijgt de huidige journalistiek het moeilijk.

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: ‘Ik maak mij zorgen of we grotere redacties nog wel kunnen blijven betalen. Ik zie de waarde van de redacties nog wel in. De samenwerking maakt individuen beter. Maar is er nog geld voor?’

Peter de Mönnink, topman van Sanoma Media Nederland: ‘Ik denk dat er geen probleem is met de vraag naar journalistieke producties, maar wel met het verdienmodel. Het grote issue is de waardebepaling. Wat hebben consument en adverteerder nog voor journalistiek over?’

Gelauff riep op tot een brede discussie ‘zodat we niet achteraf zeggen, hadden we maar beter opgelet.’

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.