— zondag 6 september 2015, 12:52 | 0 reacties, praat mee

Geerdink weer opgepakt in Turkije

AFP / Ilyas Akengin

De Nederlandse journaliste Fréderike Geerdink is zondag door de Turkse politie in het zuidoosten van Turkije opgepakt. Geerdink zou zich in verboden gebied hebben begeven toen ze verslag wilde doen van een demonstratie van de pro-Koerdische oppositiepartij HDP.

De persvrijheid lijkt Turkije niet meer te interesseren, reageert NVJ-secretaris Thomas Bruning. Turkije heeft al jarenlang een zeer slechte reputatie als het gaat om persvrijheid. “De situatie was al zorgelijk voor Turkse media, maar nu kunnen buitenlandse journalisten hun werk ook niet meer doen.”  De NVJ staat in contact met het ministerie van Buitenlandse Zaken over de kwestie.

De journaliste laat via Twitter weten dat ze zondag of maandag naar de aanklager moet. De Nederlandse wordt vastgehouden in Yüksekova.

Het is de tweede keer dat Geerdink is opgepakt. In januari werd ze een paar uur vastgehouden en beschuldigd van ‘propaganda voor een terroristische organisatie’. Ze werd uiteindelijk vrijgesproken. Meer bij ANP via NU.nl

Bekijk meer van

Turkije Fréderike Geerdink

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.