— donderdag 2 april 2015, 15:44 | 0 reacties, praat mee

Geerdink 8 april voor de Turkse rechter

Fréderike Geerdink, freelance journalist en correspondent in Turkije, moet op woensdag 8 april verschijnen voor de Turkse rechtbank in Diyarbakir. Dat meldt de NVJ. Geerdink werd begin januari korte tijd vastgehouden en wordt beschuldigd van propaganda voeren voor de in Turkije verboden Koerdische Arbeiderspartij.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), de Europese Federatie van Journalisten (EFJ) en de Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) vinden de aanhouding en vervolging van de Nederlandse journalist zeer alarmerend. De aanklacht is volgens hen in strijd met het internationaal recht en de internationale verdragen, geratificeerd door de Turkse staat.

Namens de NVJ, EFJ en IFJ zal Froukje Santing als waarnemer de rechtszaak tegen Geerdink bijwonen. Santing was gedurende 17 jaar correspondent in Turkije voor onder meer NRC Handelsblad.

Bekijk meer van

Fréderike Geerdink

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.