NVJ compleet lid

— donderdag 2 april 2015, 15:44 | 0 reacties, praat mee

Geerdink 8 april voor de Turkse rechter

Geerdink 8 april voor de Turkse rechter

Fréderike Geerdink, freelance journalist en correspondent in Turkije, moet op woensdag 8 april verschijnen voor de Turkse rechtbank in Diyarbakir. Dat meldt de NVJ. Geerdink werd begin januari korte tijd vastgehouden en wordt beschuldigd van propaganda voeren voor de in Turkije verboden Koerdische Arbeiderspartij. Laatste wijziging: 2 april 2015, 15:47

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), de Europese Federatie van Journalisten (EFJ) en de Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) vinden de aanhouding en vervolging van de Nederlandse journalist zeer alarmerend. De aanklacht is volgens hen in strijd met het internationaal recht en de internationale verdragen, geratificeerd door de Turkse staat.

Namens de NVJ, EFJ en IFJ zal Froukje Santing als waarnemer de rechtszaak tegen Geerdink bijwonen. Santing was gedurende 17 jaar correspondent in Turkije voor onder meer NRC Handelsblad.

Bekijk meer van

Fréderike Geerdink

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.