Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 15 april 2015, 09:19 | 0 reacties, praat mee

Turkije in beroep tegen Geerdink

Ilyas Akengin / AFP

Na de opluchting dat de flinterdunne Turkse aanklacht tegen de Nederlandse journaliste Fréderike Geerdink in vrijspraak eindigde, lijkt de openbaar aanklager tegen die vrijspraak in beroep te willen gaan. Tot die uitspraak van afgelopen maandag formeel op papier staat, kan de aanklager niet in beroep gaan. Maar het voornemen om beroep aan te tekenen heeft de aanklager al per brief aan Geerdinks advocaat gemeld. De journaliste is zelf niet echt verrast over de tegenzet. Op Twitter stelt Geerdink dat ze al vermoedde dat de Turkse staat haar niet zomaar zou laten gaan. Geerdink werd in de rechtszaak beschuldigd van het bedrijven van propaganda voor de in Turkije verboden Koerdische Arbeiderspartij, een groep waarvan Geerdink in het verleden onder meer aanhangers van interviewde. Meer bij NRC

Bekijk meer van

Turkije Fréderike Geerdink

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.