noodfonds

— dinsdag 20 april 2021, 08:52 | 0 reacties, praat mee

Geen vergunning voor Fieldlab-evenement 538-Oranjefeest

© Jeffrey Groeneweg / ANP

Het grote Oranjefeest van Radio 538, dat 24 april in Breda zou plaatsvinden met tienduizend bezoekers, gaat niet door. Het feest heeft geen vergunning gekregen van de gemeente, vanwege de ontstane maatschappelijke onrust. Radio 538 werkt aan een alternatief.

Bij het festival op het Chasséveld zouden 10.000 mensen worden toegelaten. De burgemeester heeft nu dus besloten geen vergunning te verlenen vanwege de oplopende maatschappelijke onrust.

“De politie krijgt steeds meer signalen dat 538 Oranjedag voor- en tegenstanders van het coronabeleid en de Fieldlab-evenementen aan zal trekken met alle veiligheidsrisico’s van dien”, aldus burgemeester Paul Depla van de stad. “

Medewerkers van het nabijgelegen Amphia Ziekenhuis waren een petitie startten om het evenement te laten afblazen. Ze vinden het testfeest “een klap in het gezicht van de zorg” dat er feest wordt gevierd “met 10.000 man op 400 meter van een door Covid overbelast ziekenhuis”.

Alle mensen die een kaart hebben gekocht voor het proefevenement krijgen automatisch hun geld terug, zegt Radio 538. De radiozender probeert nu een online koningsdagfeest te organiseren.

Het andere grote Fieldlab-evenement: het Startschotgala, is voor onbepaalde tijd uitgesteld na alle ophef. Het testfestival voor tienduizend bezoekers zou plaatsvinden op het terrein van Zwarte Cross in Lichtenvoorde op 1 mei. Andere Fieldlab-evenementen gaan nog wel door. Meer bij RTL Nieuws / NU.nl / NOS

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.