basis naar compleet

— vrijdag 23 december 2022, 09:23 | 0 reacties, praat mee

Geen sectorbrede koopkrachtcompensatie uitgeverssector

© ANP / Venema Media

Binnen de uitgeverssector komt er geen sectorbrede koopkrachtcompensatie voor werknemers en freelancers. Dat heeft de Werkgeversorganisatie Uitgeverijbedrijf (WU) deze week besloten. Laatste wijziging: 23 december 2022, 09:35

Dat meldt de NVJ. De beroepsorganisatie had met een petitie opgeroepen tot een compensatie vanwege de hoge inflatie. In petitie riep de NVJ op tot een compensatie van 750 euro bruto voor werknemers en een tariefsverhoging van 7 procent voor freelancers. De petitie werd meer dan 1500 keer ondertekend.

De WU stelt dat veel uitgeverijen op het gebied van compensatie al het nodige doen voor hun werknemers. De NVJ stelt dat grote uitgeverijen als Mediahuis en DPG Media echter tot nu toe geen koopkrachtcompensatie bieden. De beroepsorganisatie vindt het besluit onacceptabel en zegt zich samen met de leden te beraden op vervolgstappen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.