— vrijdag 20 december 2019, 08:59 | 0 reacties, praat mee

Geen reclamefolders maar wel huis-aan-huisbladen in Haagse brievenbussen

© Foto: ANP / Sander Koning

Inwoners van de gemeente Den Haag die nog papieren reclamefolders willen ontvangen, moeten daarvoor met ingang van april een zogenoemde ja/ja-sticker op de brievenbus plakken. Met ingang van die maand mogen in brievenbussen zonder zo’n sticker geen ongeadresseerde reclamefolders meer worden gestopt. De maatregel geldt echter niet voor huis-aan-huisbladen.

Dat meldt Omroep West. De reden dat huis-aan-huisbladen wel gewoon bezorgd blijven worden bij brievenbussen zonder sticker, is omdat de bladen berichten van lokale instanties bevatten. Hagenaren die desalniettemin ook geen huis-aan-huisbladen willen ontvangen, kunnen daarvoor een nee/nee-sticker op de brievenbus plakken.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) is blij met de beslissing om bij afwezigheid van een nee/nee-sticker wel de bezorging van huis-aan-huisbladen toe te staan. Een huis-aan-huiskrant is, ondanks de hoeveelheid advertenties, niet hetzelfde als een reclamefolder, schreven secretaris Lokale Media Ellen Bonke en bestuurslid Wil Monsieurs van deze sectie in oktober. “De huis-aan-huiskrant is misschien wel de oudste wijze van nieuwsverspreiding. Het is een voor de lezer gratis krant met hyperlokaal en lokaal nieuws die veelal aan de keukentafel wordt gelezen. De krant wordt dwars door alle lagen van de bevolking vanwege het lokale nieuws gewaardeerd.”

Bekijk meer van

Den Haag

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.