onderzoek covid en journalistiek

— maandag 12 november 2018, 17:22 | 0 reacties, praat mee

Grootste Haagse gemeentepartij doet AD in de ban

Raadslid Nino Davituliani | Groep de Mos

De grootste partij in de Haagse gemeenteraad, Groep de Mos, negeert "in elk geval deze maand" verzoeken van AD Haagsche Courant. Aanleiding is een onthulling over raadslid Nino Davituliani, verklaard tegenstander van een generaal pardon voor asielzoekers. AD Haagsche Courant meldde dat Davituliani negen jaar geleden op basis van zo'n pardon in Nederland mocht blijven.

Groep de Mos-fractievoorzitter Arjen Dubbelaar verklaarde in de krant dat Davituliani hem daar niet over had verteld. Axel Veldhuijzen, chef van AD Haagsche Courant, stelde in een commentaar dat de partij een geloofwaardigheidsprobleem heeft, als het raadslid spreekt van een “ondermijning van de rechtstaat” bij een kerkasiel van een Armeens gezin, maar van eenzelfde regeling gebruik heeft gemaakt.

Groep de Mos spreekt van ‘persoonlijke en onterechte aanvallen’ op het raadslid en doet daarom de krant minstens voor de rest van november in de ban. Veldhuijzen zegt dat de krant over politici blijft schrijven, ook als hen dat even niet goed uitkomt. Meer bij AD Haagsche Courant

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.