website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Grootste Haagse gemeentepartij doet AD in de ban

Lars Pasveer — Geplaatst in conflict op maandag 12 november 2018, 17:22

Raadslid Nino Davituliani | Groep de Mos

Raadslid Nino Davituliani | Groep de Mos

Nieuws De grootste partij in de Haagse gemeenteraad, Groep de Mos, negeert "in elk geval deze maand" verzoeken van AD Haagsche Courant. Aanleiding is een onthulling over raadslid Nino Davituliani, verklaard tegenstander van een generaal pardon voor asielzoekers. AD Haagsche Courant meldde dat Davituliani negen jaar geleden op basis van zo'n pardon in Nederland mocht blijven.

Groep de Mos-fractievoorzitter Arjen Dubbelaar verklaarde in de krant dat Davituliani hem daar niet over had verteld. Axel Veldhuijzen, chef van AD Haagsche Courant, stelde in een commentaar dat de partij een geloofwaardigheidsprobleem heeft, als het raadslid spreekt van een “ondermijning van de rechtstaat” bij een kerkasiel van een Armeens gezin, maar van eenzelfde regeling gebruik heeft gemaakt.

Groep de Mos spreekt van ‘persoonlijke en onterechte aanvallen’ op het raadslid en doet daarom de krant minstens voor de rest van november in de ban. Veldhuijzen zegt dat de krant over politici blijft schrijven, ook als hen dat even niet goed uitkomt. Meer bij AD Haagsche Courant

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.