Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— donderdag 13 april 2023, 13:25 | 0 reacties, praat mee

Geen papieren Trouw, de Volkskrant, AD of andere DPG-kranten op Koningsdag

DPG Media bezorgt op Koningsdag geen papieren krant. Door de "vele festiviteiten" zou de krant niet overal bezorgd kunnen worden, aldus een woordvoerder van de mediagroep na berichtgeving van de NOS. Laatste wijziging: 13 april 2023, 13:27

De mediagroep, met titels als Trouw, de Volkskrant en het AD, schrijft donderdag in een brief aan haar abonnees dat ze de krant niet bezorgen “omdat we willen voorkomen dat we lezers gaan teleurstellen”. In eerdere jaren lukte het DPG al niet om overal de krant rond te brengen op Koningsdag.

“Door vrijmarkten zijn delen van met name steden vanaf vroeg in de ochtend niet bereikbaar voor de transportwagens en ook bezorgers hebben moeite alle adressen te bereiken.”

Het Parool, de Amsterdamse titel van DPG, verscheen al langer niet op Koningsdag en eerder Koninginnedag, omdat veel Amsterdamse adressen tijdens deze feestdag onbereikbaar zijn.

Op andere nationale feestdagen bezorgt DPG de papieren krant ook niet, maar dat heeft geen logistieke reden. “Dit wordt vaak gezien als moment van rust en reflectie en is daarnaast ook een dag met minder nieuwsdruk”, licht de woordvoerder toe.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.