— maandag 6 juli 2020, 11:40 | 0 reacties, praat mee

Gaykrant-hoofdredacteur treedt terug na arrestatie

© Robin van Lonkhuijsen / ANP

UPDATE Hans Prummel treedt terug als hoofdredacteur van de Gaykrant. Het AD meldt dat Prummel vorige week week zondag aangehouden op verdenking van een misdrijf. Het Openbaar Ministerie zegt dat er sprake is van verdenking van een zedendelict.

De Gaykrant meldt alleen dat hij zolang wordt opgevolgd door Paul Hofman en dat ze hem als oprichter en hoofdredacteur van de hernieuwde Gaykrant - sinds 2017 - “veel dank” zijn verschuldigd.

Het is niet duidelijk waarvoor Prummel is aangehouden. Zijn advocaat Justin Kötter wenst niet te reageren. “Ik ga hier geen enkele uitspraak over doen”, vertelt hij. De politie gaat ook niet in op vragen. “Op grond van de AVG en de Wet Politieregisters mogen wij als politie vragen direct gericht op personen niet beantwoorden’’, laat een woordvoerder weten.

De NOS meldt dat Prummel vorige week woensdag is voorgeleid maar op last van de rechter-commissaris voorlopig vast blijft zitten. Meer bij het AD

Bekijk meer van

Hans Prummel Gaykrant

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.