website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Herlancering De Gaykrant als online platform

Lars Pasveer — Geplaatst op woensdag 16 augustus 2017, 09:21

Deelnemers tijdens de Pride Walk, afgelopen maand in Amsterdam | Sander de Koning / ANP

Deelnemers tijdens de Pride Walk, afgelopen maand in Amsterdam | Sander de Koning / ANP

Nieuws

UPDATE De Gaykrant heeft een bewogen geschiedenis, niet in de laatste plaats gekenmerkt door de zakelijke conflicten met oud-hoofdredacteur Krol, in aanloop naar een faillissement, doorstart en uiteindelijk verdwijnen. Het merk Gaykrant is echter overgenomen door twee ondernemers, die nu een digitaal platform lanceren.

Ondernemers Hans Prummel en Richard Otto stellen dat recente geweldadige incidenten en onderzoeken aantonen dat de emancipatie van onder homo’s, biseksuelen, lesbiënnes en transgenders in Nederland onder druk staat.

De merknaam is nu ondergebracht in een nieuwe stichting en op degaykrant.nl is nu een nieuw digitaal platform in de lucht. Bijzonder is dat de stichting ook alle historische nummers (vanaf de jaren tachtig) digitaal beschikbaar wil maken.

Prummel: “Ik vind het belangrijk dat ook nieuwe generaties beseffen hoe de homo-emancipatie zich de laatste decennia ontwikkeld heeft. Met het digitale archief van de Gaykrant willen we hier een bijdrage aan leveren en een basis bieden voor nieuw onderzoek, informatie en educatie in Nederland.”

Adformatie meldt dat uitgever Edwin Reinerie van MediaMansion juridische stappen overweegt. “We hebben het destijds samen met het archief van de curator gekocht. Een doorstart als zelfstandige titel is toen niet gelukt. Maar wij beschouwen het merk wel nog als óns merk. Ook mijn twee partners in de Gaykrant destijds, Frederik van de Bosch (Gaygroup) en Marc Putman (van de tv-zender OUTTV) staan er niet achter”, aldus Reinerie in Adformatie.  Er zou met Prummel en Otto wel overleg zijn gevoerd voor samenwerking, zonder resultaat.

Meer bij De Gaykrant

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.