— maandag 11 januari 2016, 16:44 | 0 reacties, praat mee

Fusie journalistieke correspondentenprijzen

De journalistieke prijzen Lira Correspondentenprijs en Dick Scherpenzeel Prijs fuseren tot de Lira Scherpenzeel Prijs. De nieuwe prijs heeft een jaarlijkse frequentie en richt zich op grensverleggende buitenlandjournalistiek. Laatste wijziging: 25 april 2016, 17:12

Lira Correspondentenprijs beloonde tussen 2013 tot en met 2015 de beste freelance buitenlandcorrespondent. De Dick Scherpenzeel Prijs (voor het laatst in 2013 uitgereikt, red.) was bedoeld voor journalistieke producties die inzicht geven in ontwikkelingsvraagstukken en/of niet-westerse landen.

Initiatiefnemers Stichting Lira, het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en vakblad voor ontwikkelingssamenwerking Vice Versa willen met de nieuwe prijs het belang van goede berichtgeving over het buitenland onderstrepen.

De aankondiging van de samenvoeging van de twee prijzen is tevens het startschot voor de inzendtermijn: tot 19 februari 2016 kan materiaal worden ingestuurd. De prijs geldt voor de complete berichtgeving van een journalist: print, radio, tv, fotografie, online en blogs. Voorwaarde is wel dat er altijd sprake moet zijn van een tekstcomponent. Bij de beoordeling door de jury zal de nadruk komen te liggen op tekstproducties. De inzendingen moeten Nederlandstalig zijn en gemaakt voor Nederlandse media.

Rond mei zal de eerste winnaar van de Lira Scherpenzeel Prijs bekend worden gemaakt. Aan de prijs is een geldbedrag van 5.000 euro verbonden. Er is ook een aanmoedigingsprijs van 2.500 euro voor journalisten geboren in 1986 en later.

Bekijk meer van

Lira

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.