Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 31 januari 2020, 08:59 | 0 reacties, praat mee

Freelancers presenteren conceptplan voor verbetering onderhandelingspositie

© Foto: ANP / Lex van Lieshout

Een groep van dertig freelance journalisten en de sectie NVJ Zelfstandigen onthullen vrijdag een conceptplan dat de onderhandelingspositie van freelancers moet verbeteren. In het plan wordt ook ingezet op betere tarieven.

René Boogaarts, voorzitter van de sectie NVJ Zelfstandigen, licht toe waarom het plan belangrijk is. “De positie van freelancers staat onder druk. Al jaren. Sinds 2004 zijn de tarieven niet gestegen. Omdat geld vanwege inflatie sindsdien zo’n 24 procent minder waard is geworden, zijn wij er in feite allemaal heel veel op achteruit gegaan”, schrijft hij.

Boogaarts roept freelancers op vrijdagmiddag naar het hoofdkantoor van de NVJ te komen, om mee te denken over de plannen. “De druk op de mediabedrijven wordt groter. De politiek, de Autoriteit Consument en Markt en de onafhankelijke rechter hebben de afgelopen tijd laten weten dat de huidige situatie met onderbetaalde flexwerkers niet getolereerd kan worden. We hebben het tij mee, de komende maanden zijn cruciaal.” Meer bij de NVJ

Bekijk meer van

NVJ NVJ

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.