training eu starters

— vrijdag 26 maart 2021, 09:25 | 0 reacties, praat mee

Four Freedom Awards 31 maart uitgereikt aan journalist Maria Ressa

Maria Ressa ontvangt op 31 maart een Four Freedoms Award. - © Reuters / Eloisa Lopez

De Filipijnse journalist Maria Ressa krijgt op 31 maart een Four Freedoms Award uitgereikt. Met de prijs worden mensen geëerd die zich hebben ingezet voor een van de vier vrijheiden die de Amerikaanse president Franklin Roosevelt in 1941 noemde in een toespraak. Dat zijn de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van religie, vrijwaring van angst en vrijwaring van gebrek. Laatste wijziging: 30 maart 2021, 09:26

Ressa ontvangt de prijs in de categorie vrijheid van meningsuiting. Dat ze de prijs krijgt werd vorig jaar al bekend gemaakt. De uitreiking, die plaatsvindt in Middelburg, ging in 2020 vanwege de uitbraak van het coronavirus niet door.

Journalist Ressa is oprichter van Rappler, een nieuwssite die regelmatig kritisch bericht over de Filipijnse overheid. Die berichtgeving heeft er onder andere toe geleid dat Ressa in 2019 werd beschuldigd van smaad. Op 15 juni 2020 werd ze daarvoor veroordeeld. Ook werd ze beschuldigd van belastingontduiking.

“De Filipijnse regering wil dat we stil blijven en geen vragen stellen. Ze willen niet ter verantwoording worden geroepen”, vertelt Ressa vrijdag in dagblad Trouw. Zo’n prijs werpt licht op ons werk en dat helpt.”

Ook presentator Sander de Kramer ontvangt een prijs. Hij won de Four Freedoms Award in de categorie vrijwaring van gebrek. Met zijn Sunday Foundation bouwt hij scholen in Sierra Leone, zodat kinderen in het land zich beter kunnen ontwikkelen. Daardoor ontvangt hij de prijs in de categorie vrijwaring van gebrek. De overige prijzen zijn voor Azza Karam (vrijheid van godsdienst) en Leoluca Orlando (vrijwaring van vrees). De uitreiking is te volgen via een livestream.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.